Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική σχολή

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-17, 10:38:20
Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική σχολή

Το γραφείο 516 που είχαν καταλάβει τα μέλη του Ρουβίκωνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ΕΚΠΑ είναι και πάλι σε χρήση από το πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΠΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Ο χώρος αποδόθηκε στη σχολή, λέει μιλώντας στο Newsit.gr ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. Ο πρύτανης τονίζει ότι είναι απόφαση του Πανεπιστημίου να μην υπάρχουν ομάδες με μόνιμη παρουσία εντός του ιδρύματος.

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Το πρωί της Τρίτης (16.10.2018), σε ανακοίνωσή τους καλούν την αναρχική οργάνωση να αποχωρήσει.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», αναφέρει η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές.

Το κείμενα καταλήγει: «Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

 

[newsit.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=