Άσκηση ετοιμότητας με εκκένωση και απεγκλωβισμούς [εικόνες-βίντεο]

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-15, 19:48:07
Άσκηση ετοιμότητας με εκκένωση και απεγκλωβισμούς [εικόνες-βίντεο]

Μεγάλη κινητοποίηση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων καθώς το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης τμήματος του κτηρίου, υπό το βλέμμα του διοικητή, Μηνά Βουλγαρίδη, αλλά και του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νικόλαου Παπαευσταθίου.

Στο σενάριο της άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας, η οποία εντάσσεσαι στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ», έχει γίνει σεισμός και το νοσοκομείο εμφανίζει ρωγμές σε τοίχους, σε εξωτερικά κλιμακοστάσια, σε κολώνες ενώ καταρρέουν ψευδοροφές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος.

Έτσι η μόνη λύση είναι η εκκένωση του χώρου, με σκηνές να στήνονται σε σημείο έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών. Αν και οι συνθήκες ήταν ιδανικές (δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα -ούτε το διπλοπαρκάρισμα- στους δρόμους γύρω από το σημείο προκειμένου να μην εμποδίζονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, ενώ μέχρι και ο στρατός είχε συμβάλει στην άσκηση με σκηνές αφού το νοσοκομείο δεν διέθετε αρκετές), όπως όλοι τόνισαν, σημασία έχει να κατανοήσει ο εργαζόμενος τι θα πρέπει να κάνει σε ανάλογη περίπτωση.

Τα προγραμματισμένα απρόοπτα στο πλαίσιο της άσκησης δεν έλειψαν. Τρία ήταν τα περιστατικά που χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.
 
Αρχικά, μία γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ.

 Έπειτα, το φαρμακείο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μία γυναίκα αγνοείται. Οι πυροσβέστες ερευνούν και την βρίσκουν λιπόθυμοι.

Εκκένωση του Νοσοκομείου.

 

 Πηγή: ZarpaNews

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=