ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν οι απολογίες για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

άρχισαν-οι-απολογίες-για-τα-μαύρα-ταμ-737433

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την υπόθεση των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens καθώς ξεκίνησε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Ωστόσο, μέχρι τώρα, οι πρώτοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι γνώριζαν την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» και παράνομων πληρωμών.

Tον άλλοτε κραταιό άνδρα της Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γερμανία, εκπροσώπησε η συνήγορός του. Έθεσε ζήτημα δεδικασμένου, επισημαίνοντας ότι ήδη ο εντολέας της έχει καταδικασθεί από το Ειρηνοδικείο Μονάχου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Αυθημερόν από τη Γερμανία στην δικαστική αίθουσα, προκειμένου να απολογηθεί, ήρθε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ Siemens, Heinrich von Pierer. Παρά το πόστο του που διατηρούσε για χρόνια, ισχυρίστηκε πως δεν είχε γνώση για την ύπαρξη των «μαύρων ταμείων».

Από την πλευρά του, το πρώην υψηλόβαθμος στέλεχος της Siemens Hellas, Ηλίας Γεωργίου, αναφέρθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να διαχειριζόταν, υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβαινε για τις ανάγκες της εταιρείας. «Δεν ήθελαν να φαίνονται στο όνομα μου για φορολογικούς λόγους» είπε, ενώ υποστήριξε ότι τα χρήματα που διακινούνταν σε αυτούς ήταν «για κατασκοπεία των ανταγωνιστών και για φιλοξενία προσώπων που δεν ήθελε η μητρική να φαίνεται ότι φιλοξενήθηκαν».

Μίνα Μουστάκα
in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου