ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερος καθηγητής «Φακελάκης» στις Σέρρες!

και-δεύτερος-καθηγητής-φακελάκης-σ-739762

Κάθε μέρα και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο στο ΤΕΙ Σερρών – Φαίνεται πώς το κύκλωμα στις Σέρρες έχει και άλλα μέλη – Άλλος ένας καθηγητής φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση – Είναι στενός συνεργάτης του 59χρονου που προφυλακίστηκε την Παρασκευή – Πιο… διακριτικός ο δεύτερος καθηγητής, φαίνεται να ζητούσε μόνο οικονομικά ανταλλάγματα

Και δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών είχε όπως όλα δείχνουν αντίστοιχη δράση με τον 59χρονο «καθηγητή Φακελάκη», ο οποίος συνελήφθη και κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή.

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο δεύτερος καθηγητής

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του 59χρονου, μαζί με τον οποίο έχουν γράψει αρκετά συγγράμματα. Οι αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή μόλις «έδεσαν» τον 59χρονο και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για εκείνον. Ο δεύτερος καθηγητής είναι μικρότερος σε ηλικία και βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών που εξετάζουν την εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Ο καθηγητής νούμερο 2 φέρεται να ήταν πιο… προσεκτικός σε ό,τι αφορά τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν ο πρώτος έστελνε στο φροντιστήριο το 80% των φοιτητών του, αυτός έστελνε το 20%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο δεύτερος καθηγητής περιοριζόταν σε οικονομικές απαιτήσεις σε αντίθεση με τον 59χρόνο που σύμφωνα με τις καταγγελίες ζητούσε και σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Και οι δύο χρησιμοποιούσαν ως «όχημα» φροντιστήριο στις Σέρρες, ο ιδιοκτήτης του οποίου έχει συλληφθεί, και έστελναν εκεί τους φοιτητές για να πληρώσουν, προκειμένου να περάσουν το μάθημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι αναφορές των φοιτητών όταν ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του 59χρονου ήταν 16 ενώ πλέον είναι δεκάδες. Όσον αφορά στις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του καθηγητή από το 1991 όσο υπηρετούσε σε ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη το αδίκημα έχει παραγραφεί καθώς έχει παρέλθει δεκαετία…

Με πληροφορίες από: Εφημερίδα Δημοκρατία, ΣΚΑΙ,newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου