ΕΛΛΑΔΑ

Εσοδα 700 εκατ. ευρώ από τις άδειες για «φρουτάκια»

εσοδα-700-εκατ-ευρώ-από-τις-άδειες-για-φρ-459065

Το κόστος για την απόκτηση αδειών βιντεολόττο και διαδικτυακού στοιχήματος θα καθοριστεί από την αγορά, ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προκηρύξει άδειες για μέχρι 30.000 παιγνιομηχανήματα και 15 έως 50 αδειών για το διαδικτυακό στοίχημα, οι οποίες αναμένεται να δημοπρατηθούν αργότερα φέτος.

«Η αγορά θα καθορίσει με εύλογο τρόπο ποια θα είναι η τιμή» ανέφερε ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, ειδικός γραμματέας αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών σε συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια και την κοινωνική ευθύνη, όπως αναφέρει το Reuters.

Η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα 700 εκατ. ευρώ φέτος και άλλα 625 εκατ. ευρώ από νέες άδειες και δικαιώματα τυχερών παιγνίων, αν και ο Γ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα πρέπει να συνδέεται απαραίτητα με αυτόν τον στόχο.

«Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πηγές για να έχουμε τα απαιτούμενα έσοδα» δήλωσε, αναφέροντας ως παράδειγμα τα λαχεία.

Αναφερόμενος στην εποπτική αρχή για τα τυχερά παιχνίδια, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία της νέας αγοράς, ο ειδικός γραμματέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα μπορέσει να λειτουργήσει φέτος, αναφέροντας ότι είναι πιθανό τα βασικά σημεία να παρουσιαστούν στα μέσα του έτους.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters τον προηγούμενο μήνα ότι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια θα ψηφιστεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθούν οι σχετικές άδειες έως το τέλος του έτους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου