ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου για τοκογλυφία ζήτησε η εισαγγελέας

την-ενοχή-του-πρώην-υφυπουργού-γιάννη-740795

Πρόταση ενοχής του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ανθόπουλου, αλλά και τριών ακόμη προσώπων έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για την τέλεση του αδικήματος της τοκογλυφίας.

Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός, οι κατηγορούμενοι δεν πίστεψαν ότι η εταιρία καπνεμπορίου σε βάρος της οποίας φέρεται ότι έγινε η τοκογλυφία, θα τους κατήγγειλε στη δικαιοσύνη.

Συμφωνά με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Γιάννης Ανθόπουλος ήταν ο ενδιάμεσος ώστε η εταιρία καπνεμπορίου να λάβει τοκογλυφικό δάνειο, ενώ ο ίδιος θα εισέπραττε για τις υπηρεσίες του το 10% του ποσού.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της εταιρίας και έρευνα στους λογαριασμούς του Γ. Ανθόπουλου αλλά και της συζύγου του. Ο πρώην υφυπουργός υποστήριξε στην απολογία του ότι δανείστηκε 650.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού του στη Βούλα από την ιδιοκτήτρια της εταιρίας, κατόπιν πιέσεων της. Κατά την εισαγγελική λειτουργό όμως, ο ισχυρισμός Ανθόπουλου δεν ευσταθεί, καθώς είναι απίθανο μία επιχειρηματίας να εκλιπαρεί για δανεισμό για να κρατήσει όρθια την εταιρία και παράλληλα να δανείζει χρήματα στον κατηγορούμενο για να χτίσει σπίτι.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου