ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία συμβασιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ζητούν επαναπροσλήψεις

πορεία-συμβασιούχων-του-προγράμματο-742490

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και πορεία διαμαρτυρίας προς στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή περίπου 400 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», διεκδικώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Έχοντας στο πλευρό του την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΚΕΔΕ καθώς και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο σπίτι» με ανακοίνωσή του είχε απευθύνει κάλεσμα προς «όλους τους εργαζόμενους στις δομές του προγράμματος να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο».

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι απαιτούν: «Την κατάργηση του θεσμού των έκτακτων και κάθε άλλης μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας για την αντιμετώπιση των παγίων και διαρκών αναγκών των ΟΤΑ. Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στην καθαριότητα και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων στα κοινωνικά προγράμματα, στους παιδικούς σταθμούς και στην καθαριότητα, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Την καταγραφή όλων των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων των ΟΤΑ και τον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ. Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία των εργαζομένων του προγράμματος. Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς. Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.»

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για 3.000 προσλήψεις, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «το ίδιο έργο έχει ξαναπαιχτεί με τους υπαλλήλους της καθαριότητας των δήμων, όπου με τον διαγωνισμό της προκήρυξης 3Κ/2018, απολύθηκε το 90% των συμβασιούχων που δούλευαν δυο και τρία χρόνια».

Όπως σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι του προγράμματος είναι ήδη περισσότεροι από 3.000.

Το Συντονιστικό Όργανο των εργαζομένων του προγράμματος ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (στο οποίο φτάνει κινούμενο με πορεία επι των λεωφορειολωρίδων των οδών Πανεπιστημίου, Πεσματζόγλου και Σταδίου).

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου