ΕΛΛΑΔΑ

Σε ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ για εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

σε-οπαδ-και-οαεε-για-εξετάσεις-οι-ασφαλ-459519

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς και από τα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Αυτό αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, προκειμένου, όπως είπαν, να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη, εξαιτίας της απεργίας των ιατρών του Ιδρύματος.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), αρχές Ιουνίου και θα θεσμοθετηθεί με προσθήκη στο Νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του.

Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ συναντήθηκαν το απόγευμα με τους εκπροσώπους των γιατρών που έχουν κάνει από χθες κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, μετά από δικό τους, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, αίτημα, αλλά η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς οι γιατροί επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιασθεί στην Ολομέλεια, είπε ο κ. Λοβέρδος.

Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Πετράς, η λίστα αναμονής στο ΙΚΑ για μια εξέταση αίματος είναι από 45 ημέρες έως 2 μήνες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου