ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός τουρισμός για 570.000 δικαιούχους

κοινωνικός-τουρισμός-για-570-000-δικαιούχο-851206

Σε 82 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων και δράσεων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το έτος 2011, που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε 570.000 άτομα και η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62,7 εκατ. ευρώ.

Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 – 31/03/2012. Στόχος είναι η δράση να συντελέσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.

Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:

α. Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000 ευρώ

β. Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ

γ. Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ

δ. Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000 ευρώ

ε. Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ

Δελτία αγοράς βιβλίων

θα διατεθούν πανελλαδικά 141.000 δελτία αγοράς βιβλίων (αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι) δαπάνης 2.256.000 ευρώ. Για πρώτη φορά οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται και σχολικά βιβλία.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

α. Για την ανέγερση των κτιρίων βρεφονηπιακών σταθμών στη Καβάλα και το Άργος Ορεστικό, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 9.000.000 ευρώ, βρισκόμαστε σε επαφή με αρμόδιους φορείς για την ένταξή τους στη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Συμπληρώνονται ήδη οι φάκελοι για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας του Οργανισμού.

β. Εξασφαλίστηκε το κτίριο ΒΝΣ Λάρισας και αναμένεται η παραλαβή κτιρίου ΒΝΣ Καρδίτσας.

γ. Λόγω έλλειψης παιδαγωγικού προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τη μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ο Οργανισμός προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με τους ΟΤΑ για τη διάθεση από αυτούς εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε εφαρμογή τέτοιας συνεργασίας υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιλίου.

δ. Εντός της χρονιάς θα αποπερατωθούν οι ριζικές ανακαινίσεις των κτιρίων του Οργανισμού: ΒΝΣ Μοσχάτου και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ναυπλίου, ’Άργους, Αλμυρού, Σερρών και Καρδίτσας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου