ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αριστείδης Φωκάς –Αναβρασμός στην Ένωση Κεντρώων

ανεξαρτητοποιήθηκε-ο-αριστείδης-φωκ-745932

Παρελθόν από σήμερα για την Ένωση Κεντρώων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ανακοινώνει ότι από σήμερα δεν ανήκει στην Κ. Ο. της Ένωσης Κεντρώων και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Με την αποχώρηση του Αριστείδη Φωκά μένουν πέντε βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων η οποία πλέον οριακά σχηματίζει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εάν και ο Γιάννης Σαρίδης μετά τη διένεξη που είχε με τον Δημήτρη Καβαδέλλα οδηγηθεί σε ανεξαρτητοποίηση τότε βάσει του Κανονισμού της Βουλής η Ένωση Κεντρώων χάνει τον χαρακτήρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Βασίλης Λεβέντης τα “προνόμια του προέδρου κόμματος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για σχέδιο αποστασίας κατά του κόμματος.

Τι λέει ο Α. Φωκάς

Ο κ. Φωκάς δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου