ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει βάση η συζήτηση για εκλογές

δεν-έχει-βάση-η-συζήτηση-για-εκλογές-460095

Το ενδεχόμενο "απόδρασης" της κυβέρνησης μέσω πρόωρων εκλογών διέψευσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό για τη σωτηρία της χώρας και υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα ήταν έντρομος μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές με αφορμή τις ευρωπαϊκές εξελίξεις για τη λύση του χρέος, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι "η λύση της σωτηρίας της χώρας έχει την πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό" και επεσήμανε ότι ούτως ή άλλως η κυβέρνηση έθεσε θέμα νομιμοποίησης και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι αυτή τη νομιμοποίηση την έχουμε.

"Το να μιλάμε για λύση εκλογών είναι εξυπηρέτηση μόνο κάποιων συμφερόντων -είναι ξεκάθαρο- και μάλιστα ένα ζήτημα που το θέτει τελείως άκαιρα και χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο και λογική βάση, αλλά με άλλες σκέψεις, η ΝΔ", είπε ο κ. Πεταλωτής και σημείωσε ότι "εμείς αυτή τη λογική δεν την ακολουθούμε και συνεχίζουμε να επιτελούμε το μεγάλο έργο που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας".

Κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του κ. Σαμαρά που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα "αποδράσει" μέσω πρόωρων εκλογών, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι "για τη ΝΔ ζητείται επειγόντως σοβαρότητα", ότι "η απόδραση από την κυβέρνηση είναι ίδιον της ΝΔ, το ζήσαμε πριν 1,5 χρόνο" και πως ούτε καν ευσεβείς πόθοι του κ. Σαμαρά θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, "γιατί είναι έντρομος αν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση".

Επιπλέον, κάλεσε τη ΝΔ να προσπαθήσει να αποκτήσει ενιαία γραμμή και πολιτική πλατφόρμα για τα "καυτά" ζητήματα, για τα οποία εν πολλοίς είναι υπεύθυνη, και πρόσθεσε ότι "από εκεί και πέρα τις εκλογές τις αποφασίζει ο ελληνικός λαός".

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει έναν σπουδαίο ρόλο, κάνοντας μια τιτάνια εθνική προσπάθεια και πως έτυχε σε αυτή την κυβέρνηση να πρέπει να σώσει τη χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας, όπως την άφησε η ΝΔ.

Τόνισε δε ότι οι προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας ολοκληρώνονται μέσα από σειρά διαρθρωτικών αλλαγών στο επόμενο διάστημα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου