ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

στο-μικροσκόπιο-τα-αίτια-θανάτου-του-ζ-747481

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δεύτερου άνδρα που συμμετείχε μαζί με τον 73χρονο κοσμηματοπώλη στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, γνωστού ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αναμένεται να εκδοθεί με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος, τακτικό θαμώνα ή κάτοικο της περιοχής καθώς φαίνεται να έχει μια οικειότητα και γνωριμία με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Όλες οι απαντήσεις που θα αλλάξουν την εξέλιξη της υπόθεσης, αναμένονται σήμερα το μεσημέρι μετά την νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου νεαρού, από την οποία θα προκύψουν τα αίτια θανάτου. Αν ο θάνατος οφείλεται σε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σίγουρα οι κατηγορίες αναμένεται να μετατραπούν σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Παράλληλα κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές. Διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στην συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι.

Νωρίτερα υπάρχει και ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον ρίξει και πάλι στο έδαφος, όταν κατά τη διάρκεια της επίδεσης του τραύματος στο κεφάλι ο νεαρός τον απείλησε με ένα κομμάτι γυαλί.

Η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις ενώ εξετάζεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και ιδιωτών.

Εξετάζεται επίσης το μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρει αποτυπώματα του 33χρονου.

To βίντεο – σοκ

Στο βίντεο εμφανίζεται ο 33χρονος να δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο άνδρα, λίγη ώρα αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ αφού έχει βγει από τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος και έχει υποστεί ξυλοδαρμό από δύο άλλους άνδρες.

Στη συνέχεια ο Ζακ Κωστόπουλος όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εμφανίζεται να πιάνει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τόσο το άνδρα του ΕΚΑΒ όσο και τους συγκεντρωμένους στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τρέχοντας, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και πέφτει στο έδαφος. Στη συνέχεια άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν χτυπώντας τον με ένα γκλομπ και του παίρνουν το σπασμένο κομμάτι γυαλιού από τα χέρια.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Γίνεται επίσης έρευνα για να διαπιστωθεί και εάν και οι ενέργειες ακινητοποίησης των αστυνομικών ήταν οι απαιτούμενες, χωρίς υπερβολές, προκειμένου να αφοπλίσουν τον 33χρονο.

Τι υποστηρίζει ο κοσμηματοπώλης

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία : «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής το protothema.gr έφερε στη δημοσιότητα ένα πρώτο βίντεο με εικόνες από το περιστατικό. Όπως φαίνεται ο δράστης στην προσπάθειά του να βγει από το κοσμηματοπωλείο μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, δέχεται επίθεση με κλωτσιές στο κεφάλι από τουλάχιστον δύο άνδρες που παρακολουθούσαν με άλλους περαστικούς το συμβάν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου