ΕΛΛΑΔΑ

Αγνωστοι εξαφάνισαν το γλυπτό «Η μοναχική πορεία του κόσμου» μπροστά από Δημαρχείο [φωτό]

αγνωστοι-εξαφάνισαν-το-γλυπτό-η-μονα-750115

Άγνωστοι έβαλαν στο μάτι το γλυπτό «Η μοναχική πορεία του κόσμου», έργο του καλλιτέχνη Κυριάκου Ρόκου, που ήταν τοποθετημένο μπροστά στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας. Αφού πρώτα έσπασαν το λουκέτο της μπάρας του πεζοδρομίου που περιόριζε την κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, κατάφεραν να… εξαφανίσουν στην κυριολεξία μπροστά από το Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας ένα γλυπτό μεγάλης καλλιτεχνικής και συμβολικής για την πόλη αξίας.

Το γλυπτό αυτό ήταν δωρεά στο Δήμο επί Δημαρχείας Λ. Μίχου, και αποτύπωνε όλη σχεδόν την ιστορία του ανθρώπινου: από την αρχαιότητα και τη γέννηση του Ιησού, μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην ευρύτερη περιοχή είναι τοποθετημένες κάμερες ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Ο ζωγράφος και γλύπτης, Κυριάκος Ρόκος, που φιλοτέχνησε το «Η μοναχική πορεία του κόσμου» είναι ο δημιουργός και του πολυσυζητημένου Μνημείου “Μνήμες και χρέος” στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ. Ο ίδιος έχει βραβευθεί και διακριθεί πολλές φορές για τα έργα του, που μέχρι σήμερα κοσμούν Μουσεία, Πινακοθήκες ιδιωτικές συλλογές αλλά και εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: dikaiosinisimera.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου