Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-18, 21:24:54
Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο

Στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία της παράνομης ανασκαφής σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο, στην πόλη της Βέροιας, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας.

Πρόκειται για τέσσερις  Ελληνες, ηλικίας 68, 42, 38 και 32 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 31 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, έχοντας προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων - πολύτιμων αντικειμένων.

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων) διάφορα εργαλεία και ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=