ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γαβρόγλου ξαναχτύπησε για το κουδούνι στις 9: Θα σταματήσουν καβγάδες στα σπίτια

ο-γαβρόγλου-ξαναχτύπησε-για-το-κουδού-754123

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιμένει για την αλλαγή ώρας στην έναρξη της σχολικής ημέρας και ξαναχτυπά με νέες δηλώσεις.

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί τη θέση του να χτυπάει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9:00, ο υπουργός Παιδείας είπε σήμερα πως με αυτή την αλλαγή θα σταματήσει ένα από τους τρεις καθημερινούς καβγάδες στα σπίτια.
Μιλώντας στον Real FM ο κ.Γαβρόγφλου είπε «οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι “άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία”. Το δεύτερο είναι “κοιμήσου, αργείς”, και το πρωί “ξύπνα, ξύπνα”. Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν».

Παράλληλα πρόσθεσε «υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε “ξυπνάει” ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε».

Ακόμα υπογράμμισε ότι «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου