ΕΛΛΑΔΑ

Πωλούσαν βρέφη έναντι 20 – 25.000 ευρώ

πωλούσαν-βρέφη-έναντι-20-25-000-ευρώ-461503

Οργανωμένο κύκλωμα Ελλήνων και Βουλγάρων που διακινούσε έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα και προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών και παράνομες υιοθεσίες, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνες που κράτησαν οχτώ μήνες περίπου.

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις συνελήφθησαν εφτά άτομα στην Ελλάδα και πέντε στη Βουλγαρία ως μέλη της οργάνωσης οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου ενώ διερευνάται και η συμμετοχή και άλλων προσώπων στις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Ο εγκέφαλος μάλιστα της συμμορίας συνελήφθη στη Λαμία έχοντας στο σπίτι του κοριτσάκι 25 μόλις ημερών, έτοιμο προς πώληση. Οι έμποροι νεογνών αποσπούσαν τα παιδιά από Τσιγγάνες της Βουλγαρίας και μέσα σ’ έναν χρόνο υπολογίζεται πως 17 παιδάκια δόθηκαν σε άτεκνες ελληνικές οικογένειες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν οι βουλγαρικές αρχές μέσω Ιντερπόλ στην ελληνική αστυνομία.

Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες (ρομά) στους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έλθουν στην Χώρα μας να γεννήσουν και στην συνέχεια τους αφαιρούσαν τα τέκνα τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, τα οποία άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπίσει, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ. Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν δια της βίας και με την χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.

Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα μωρά τους, τους έπαιρναν με τη βία και με πλαστά έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κλπ.) προχωρούσαν σε υιοθεσίες.

Οι Έλληνες αστυνομικοί εντόπισαν τον αρχηγό της οργάνωσης ο οποίος μένει στη Φθιώτιδα και τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό.

Στο διάστημα της έρευνας εντοπίστηκαν τουλάχιστον 17 γυναίκες, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία ενώ τα νεογέννητα υιοθετήθηκαν στη συνέχεια από ελληνικές οικογένειες.

Όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα έγινε ταυτόχρονη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Λαμία και στις βουλγαρικές πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαπόλ όπου συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος και ο αρχηγός στη Λαμία στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα κοριτσάκι 25 ημερών που είχε αρπάξει με τη βία από την 29χρονη μητέρα του υπήκοο Βουλγαρίας και προοριζόταν προς πώληση.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου