ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή το κύκλωμα που λήστευε πελάτες κέντρων διασκέδασης. Εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις

στον-ανακριτή-το-κύκλωμα-που-λήστευε-π-756554

Για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες απολογούνται στις ανακριτικές αρχές της Ρόδου τα μέλη του κυκλώματος που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης. Πρόκειται για επτά συνολικά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) σε βάρος των οποίων η εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε, βαρύτατες ποινικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες διώκονται, κατά περίπτωση, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τετελεσμένη σε απόπειρα από κοινού και κατά μόνας και ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Αύριο, οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στις ανακριτικές αρχές Ρόδου, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν με τρεις εξ αυτών να εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Χ. Γώγο.

Η εξάρθρωση των μελών του κυκλώματος αποτελεί προϊόν πολύμηνης έρευνας της Ασφάλειας Ρόδου και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων από πελάτες νυχτερινών καταστημάτων, με τη μορφή της κλοπής και της ληστείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εκμεταλλεύονταν πελάτες καταστημάτων νυκτερινής διασκέδασης που είχαν καταναλώσει αλκοόλ και τους αφαιρούσαν τραπεζικές κάρτες με τις οποίες πραγματοποιούσαν αγορές και συναλλαγές.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν δύο συλληφθέντες ημεδαποί ηλικίας 45 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης.

Όπως ανακοινώθηκε από τρις αρχές, συνελήφθησαν επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 23 έως 47 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου