ΕΛΛΑΔΑ

“Το καθεστώς του Αιγαίου δεν αλλάζει”

το-καθεστώς-του-αιγαίου-δεν-αλλάζει-462101

 

"Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα εθνικά θέματα, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "η εξωτερική πολιτική πρέπει να ενώνει τους Έλληνες".

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αφού υπεραμύνθηκε την ασκούμενη πολιτική, κάλεσε όσους διαφωνούν να πουν ποια πολιτική προτείνουν.

Σχετικά με την επίσκεψη του στο Ερζερούμ της Τουρκίας, είπε ότι "κάποιοι βιάστηκαν να ασκήσουν προκαταβολικά δριμεία κριτική". Και πρόσθεσε: "Δεν έχω καμία φοβία να μιλήσω σε οποιοδήποτε ακροατήριο. Γιατί όταν έχεις ισχυρές θέσεις δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς. Είπα ότι επιθυμούμε και επιδιώκουμε την ειρήνη αλλά και ότι απειλές πολέμου δεν συμβάλλουν στις διμερείς μας σχέσεις".

Τόνισε, επίσης, ότι η "πολιτική της κυβέρνησης είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με όλους τους γείτονές μας".

Αναφορικά με την οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι "δεν είναι ώρα να κατασκευάσουμε επίπλαστες αντιπαλότητες. Αυτό που χρειάζεται είναι όλοι μας μια γροθιά με ένα νέο γνήσιο πατριωτισμό να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα".

Έλεγχο πόθεν έσχες όλων των βουλευτών που έγιναν υπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, ζήτησε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος πρότεινε η χώρα να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην τακτική της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά, την κατηγόρησε για "μυστική διπλωματία", ενώ πρόσθεσε γλαφυρά: "Από την πολύ ελληνοτουρκική φιλία σε λίγο θα αγναντεύουμε τα τουρκικά πλοία και θα τους κουνάμε το μαντίλι".

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου