ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο Άρης Φλώρας

στις-φυλακές-χαλκίδας-επιστρέφει-ο-άρ-760094

Στη φυλακή επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας ο Αριστείδης Φλώρος την ώρα που συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πώς και γιατί αποφυλακίστηκε.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας και καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των εταιριών Energa – Hellas Power οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών όπου παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα προκειμένου να παραλάβει το φυλακιστήριό του.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις συνθήκες της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, λόγω αναπηρίας άνω του 67%.

«Όλοι ξέρουμε τον γιατρό που κρύβεται από πίσω»

Ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σπύρος Ζακυνθινός σε συνέντευξή του, μίλησε για την υπόθεση πλαστογράφησης των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για στο σκάνδαλο Energa, Αριστείδη Φλώρου.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό», δήλωσε ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στα «ΝΕΑ» και εξήγησε:

Εν συνεχεία ο κ. Ζακυνθινός διευκρίνισε ότι ενώ ο Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας, αλλά ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, καθώς «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο “βαριά” εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα».

Ακόμη, για τη σπιρομέτρηση, ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξήγησε στα «Νέα» ότι το έγγραφο φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή του, ωστόσο είναι προϊόν «κολάζ».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου