ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών στου Φιλοπάππου

στη-δημοσιότητα-οι-φωτογραφίες-των-δρ-762233

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τριών αλλοδαπών (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός), οι οποίοι συνελήφθησαν την 23-8-2018 ως δράστες της ανθρωποκτονίας του 25χρονου φοιτητή στις 15-8-2018, όταν προσπάθησαν να του κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο στο λόφο Φιλοπάππου, με αποτέλεσμα να πέσει στο γκρεμό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους

1. (επ) YOUNAS (ον) IMTISAL του YOYNAS και της SAJIDA , γεννηθέντα στις 16-8-2001 ή 16-8-2003 στο Πακιστάν

2. (επ) QADEER ή AHMED (ον) AHMAD ή QADEER του NAZAR και της SHANAZ ή SHEHNAZ , γεννηθέντα στις 5-5-1990 στο Πακιστάν

3. (επ) ABDEEN (ον) SAJJAD KHALEEL IBRAHIM ή SAJJAD του KHALEEL ή HALLEL και της MATIHA ή MADEEHA SAFAR ή MADIHAA , γεννηθέντα στις 17-7-1993 στ o Ιράκ

Το χρονικό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις αλλοδαποί – δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός – κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του 15Αυγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Εναντίον και των τριών έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας. Οι δράστες ισχυρίζονται ότι ο νεαρός έχασε την ισορροπία του. Οι τρεις κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή και κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι, που δεν εκπροσωπήθηκαν, δικαιολογήθηκαν πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή. «Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ο 17χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι το θύμα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό. Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να ανάφερε στην απολογία του:

«Ο μικρός (σ.σ.: ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου