ΕΛΛΑΔΑ

Ολοι εμπλέκονται και όλοι αντιδρούν…

ολοι-εμπλέκονται-και-όλοι-αντιδρούν-851206

«Μπαράζ» αντιδράσεων πυροδότησαν τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση της Siemens.
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει ότι «προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις», εξαπολύει με γραπτή δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραπεμφθεί και ο ίδιος σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Siemens.
Όσον αφορά στον ίδιο, ο κ. Σημίτης καταλογίζει στη ΝΔ ότι προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ανακριβή, ελλιπή ή και ψευδή στοιχεία, προβάλλοντας για παράδειγμα συναντήσεις με τον κ. Χριστοφοράκο, τον οποίο δεν συνάντησε ποτέ. «Αποσιώπησε η αξιωματική αντιπολίτευση» συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, «τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4I για βελτίωση του τιμήματος».
Σκληρή απάντηση στη γραπτή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε η ΝΔ, η οποία κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Σημίτη ότι «δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα».
 
Αντίδραση εμπλεκομένων
 
Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της προκαταρκτικής επιτροπής για το θέμα της Siemens.
Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης την απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens να επιρρίψει στον ίδιο πολιτικές ευθύνες και να ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση.
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens σε καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, σε σύντομη δήλωσή του, αναφέρει ότι ουδέποτε στη θητεία του υπέγραψε, παρέλαβε ή διαχειρίστηκε οποιαδήποτε σύμβαση εκ μέρους του Δημοσίου με τη Siemens.
"Κάποιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να ενταχθώ με το ζόρι στο «κάδρο» του πορίσματος, όπως ανακοινώθηκε, έστω και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο" σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Εξυπηρέτηση κομματικών -αποκλειστικά- σκοπιμοτήτων και όχι της αναζήτησης της αλήθειας καταλογίζει ο Γ. Παπαθανασίου στην απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens να τον παραπέμψει στην προανακριτική επιτροπή. Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι ουδεμία συμμετοχή είχε στην απομάκρυνση του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά, ούτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου.
Ως εξ αρχής προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε σε δήλωσή του τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, προσθέτοντας ότι "ένα σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται να μετακυληθεί και στη ΝΔ με μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών".
Εξαιρετικά αιχμηρός στην κριτική του απέναντι στην απόφαση να παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση σε προανακριτική επιτροπή για τη Siemens είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη, Χρίστος Βερελής.
«Η εξεταστική ξεκίνησε για "Μπεν Χουρ" και κατέληξε σε "Άμποτ και Κοστέλο"» σημειώνει ο πρώην υπουργός,
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου