ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητής ετών 83 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

φοιτητής-ετών-83-στο-πανεπιστήμιο-κρήτη-763286

Στα 83 του χρόνια όχι μόνο επέστρεψε για τα καλά στα θρανία αλλά και πέτυχε την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όπως σχολίασε ο Δημήτρης Μουδατσάκης «Φέτος θα φοιτήσω στη Φιλοσοφική Σχολή στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!» καθώς ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους που έδωσαν εξετάσεις.

Όταν επέστρεψε στα σχολικά θρανία ήταν 82 ετών κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής, που σαν παιδί άφησε στη μέση.

Ήταν κάπου εκεί στην εφηβεία, όπως θυμάται, που οι δυσκολίες της εποχής εκείνης και το ότι έπρεπε να συνεισφέρει στα έσοδα και στις υποχρεώσεις της οικογένειας, τον ανάγκασαν να διακόψει το σχολείο που τόσο πολύ αγαπούσε, για να μάθει την τέχνη του τυπογράφου.

Αργότερα ως συνταξιούχος, έχοντας αποκαταστήσει τα παιδιά του και βλέποντας τα εγγόνια του να μεγαλώσουν, είπε να κάνει ένα δώρο σημαντικής αξίας στον εαυτό του… να γραφτεί στο Εσπερινό και να τελειώσει το σχολείο. Ο 83χρονος δεν κατάφερε όμως μόνο αυτό: Έφτασε μέχρι τα σκαλοπάτια του Πανεπιστημίου και από φέτος θα είναι και επισήμως φοιτητής!
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνεχάρη τον 83χρονο ο οποίος απέδειξε ότι τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξεως καθώς όλα μπορούν να συμβούν με δουλειά και επιμονή.

Πατέρας και παππούς με καταγωγή από το Σκοτεινό, δίνει το φωτεινό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους. Σε ηλικία 10 ετών ήρθε στο Ηράκλειο και βγήκε στο μεροκάματο.

Έμαθε την τέχνη του βιβλιοδέτη και στην πορεία άνοιξε τη δική του επιχείρηση. Όταν πήρε σύνταξη, επέστρεψε στα θρανία στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Πήρε τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου και φέτος πέρασε στο Πανεπιστήμιο.

Εμφανώς συγκινημένος ο Δημήτρης Μουδατσάκης μίλησε με θερμά λόγια για τους καθηγητές του.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τον παρότρυνε για μεταπτυχιακές σπουδές ενώ του δώρισε το βιβλίο «Ο Κρητικός Πόλεμος».

Ο 83χρονος δεν ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Ρέθυμνο, καθώς όπως μας είπε θα μετακινείται με το λεωφορείο…

Πηγή: neakriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου