ΕΛΛΑΔΑ

Ο «πυρσός» μένει… αν θέλεις να τον δεις

ο-πυρσός-μένει-αν-θέλεις-να-τον-δει-851206

Το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης φοβάται ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος δεν αποκλείει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Σε μια «ανοικτή» και χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους, λίγη ώρα μετά την παρουσίαση του νέου σήματος της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς μίλησε για πολλά θέματα και επέμεινε ιδιαίτερα στην οικονομία.

«Με στενοχωρεί πολύ ότι κάθε ημέρα που περνά χωρίς ανάπτυξη μεγαλώνει η πληγή…. Δεν βλέπουν ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη; Είναι θέμα ευαισθησίας» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σε άλλο σημείο έριξε το «καρφί» του λέγοντας: «Δεν είναι ευαισθησία αυτά που εφαρμόζουν σήμερα ως σοσιαλιστές. Το πιο αναίσθητο είναι ότι δεν παίρνουν μέτρα που δεν έχουν κόστος».

Η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο έφθασε και στην προοπτική περί πρόωρων εκλογών, αλλά ο κ. Σαμαράς ήταν προσεκτικός. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου και τόνισε με έμφαση, ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. «Εμείς ετοιμαζόμαστε για όλα» είπε και δεν φάνηκε να ασπάζεται την εκτίμηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται να αποχωρήσει ώστε να θέσει υποψηφιότητα για γ.γ. του ΟΗΕ.

Στις ερωτήσεις περί εκλογικού νόμου, διευκρίνισε ότι η λίστα είναι αντιδημοκρατική και εμφανίστηκε αρνητικός στην ευρεία εφαρμογή της λίστας και της κατάργησης του σταυρού προτίμησης. Μάλιστα, στο σημείο αυτό, είπε, ότι εάν θέλεις να βάλεις νέους ανθρώπους στη Βουλή, μπορείς ακόμα και να αυξήσεις τους βουλευτές Επικρατείας.

Αντίθετος στην αναδιάρθρωση χρέους

Αρνητικός είναι ο κ. Σαμαράς στην προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ότι συνιστά αναδιάρθρωση, δεν το συζητάμε». Επέμεινε ιδιαίτερα στα όσα είπε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος και ανέφερε με έμφαση: «Αποτελεί ομολογία αποτυχίας τα όσα είπε ο Πάγκαλος».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι θα υπήρχε ραγδαία άνοδος των σπρέντ, εάν η κυβέρνηση δεν τον διέψευδε. Υπεραμύνθηκε της έκδοσης του ευρωομόλογου, της μείωσης του επιτοκίου και της ανάγκης λήψης αναπτυξιακών μέτρων από την κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην οικονομική πρόταση της Ν.Δ. λέγοντας: «Είμαι βέβαιος για τη λύση που προτείνω».

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα του Χρηματιστηρίου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, επειδή δεν ανέλαβε κάποια πρωτοβουλία για να διερευνηθεί το θέμα. Για τη Siemens, είπε ότι η Ν.Δ. δεν μπαίνει σε λογική συμψηφισμών και χαρακτήρισε «γελοίες» τις σχετικές αναφορές.

Για τα «κλειστά επαγγέλματα», ανέφερε ότι το κόμμα τάσσεται υπέρ του ανοίγματος, άρα συμφωνεί επί της αρχής, αλλά θα εξετάσει τη στάση του κατά περίπτωση.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΠαΣοΚ για «επικοινωνιακό παίγνιο» και είπε χαρακτηριστικά: «Ένα πολυκομματικό θέμα πραξικοπηματικά γίνεται μονοκομματικό».

Σκέφτηκε και αλλαγή ονόματος

Ακόμα και την αλλαγή ονομασίας του κόμματος παραδέχθηκε ότι σκέφθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος δεν έχει σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα;». Σε επίμονη ερώτηση εάν θα αλλάξει το όνομα, διευκρίνισε: «Αυτό που κάναμε, είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας». Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι ο πυρσός θα αποσυρθεί εντελώς, ακόμα και από τα ψηφοδέλτια. Για να γίνει αυτό όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: Επειδή υπάρχει αναφορά στο καταστατικό (άρθρο 1, παράγραφος 3), απαιτείται και έγκριση του συνεδρίου για να αποσυρθεί ως επίσημο έμβλημα του κόμματος από τα ψηφοδέλτια.

 

Το νέο λογότυπο

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένα σύμβολο που παραπέμπει στον πυρσό, ενώ στη δεξιά πλευρά το σύμβολο του underscore (_).

Το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.

Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και ο νέος Δικτυακός Τόπος του κόμματος.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου