ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκαν μέλη του Ρουβίκωνα για παλαιά επίθεση στο ΥΠΕΞ

ταυτοποιήθηκαν-μέλη-του-ρουβίκωνα-γι-764991

Λίγες ώρες μετά τη νέα παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στο υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο μήνα, στην οποία είχαν προχωρήσει μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 24 και 39 ετών, «που συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους στις 22 Ιουλίου προκάλεσαν φθορές με τη ρίψη μπουκαλιών που περιείχαν μπογιά στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών». Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος θεωρείται ένας εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα.

Επιπλέον, από την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 27χρονος «ο οποίος συμμετείχε σε ομάδα ατόμων τα οποία στις αρχές του περασμένου Μαρτίου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, επιτέθηκαν με ρίψη πλήθους βομβών μολότοφ, μαρμάρων, πετρών κ.λπ. σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο σημείο». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον «υπαρχηγό» της αναρχικής συλλογικότητας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίθεση δεν «χρεώνεται» στον Ρουβίκωνα.

Τέλος ταυτοποιήθηκε και ένας εκ των δραστών της επίθεσης που είχε δεχθεί ο Πάνος Καμμένος στο Κερατσίνι το 2013, όταν ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε επιχειρήσει να συμμετάσχει σε αντιφασιστική διαμαρτυρία, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από την επίθεση ο Πάνος Καμμένος είχε τραυματιστεί ενώ είχε υποστεί φθορές και ένα συνοδευτικό όχημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας πρόκειται για έναν 23χρονο αλλοδαπό.

Οι παραπάνω ταυτοποιήσεις θα συσχετιστούν με τις σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου