ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ στο Anadolu: Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι

εκπρόσωπος-της-ελασ-στο-anadolu-σε-μυστική-τ-765498

Σε μυστική τοποθεσία βρίσκονται οι δύο πρώην αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, με αφορμή το δημοσίευμα των βρετανικών Times πως δύο εκ των οκτώ Τούρκων αγνοούνται.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης τους και σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο τον κ. Χρονόπουλο, οι Τούρκοι αξιωματικοί φοβούμενοι για τη ζωή τους ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να μεταφερθούν σε μυστική τοποθεσία μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου. Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε πως η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου συνεχίζεται κανονικά.

Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρεται στο βρετανικό δημοσίευμα και τις δηλώσεις της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά, η οποία επισήμανε ότι δεν έχει επαφή με τους δύο άντρες από τις 20 Αυγούστου, ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Από την πλευρά του οι δικηγόροι των οκτώ Τούρκων αξιωματικών δήλωσαν κατηγορηματικά πως κανείς δεν έχει εξαφανιστεί.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου