ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο του Φλώρου της Energa στον Νίκο Χατζηνικολάου

εξώδικο-του-φλώρου-της-energa-στον-νίκο-χατζ-765977

Εξώδικο κατά του Νίκου Χατζηνικολάου έστειλε ο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου, μετά το σχόλιο του εκδότη της Realnews στο Twitter σχετικά με την αποφυλάκιση του πελάτη του, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματοςEnerga – Hellas Power

Αναλυτικά το εξώδικο του Αριστείδη Φλώρου αναφέρει:

Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση

Αριστείδη Φλώρου του Αχιλλέα, κατοίκου Φιλοθέης, οδός Γ. Σταύρου αρ. 8 Κατά Νικολάου Χατζηνικολάου του Παναγιώτη, κατοίκου Αμαρουσίου, Λ. Κηφισίας 215, 151 24 (Real News), [email protected], [email protected] .

Την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, στην σελίδα που τηρείτε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “Twitter” προέβητε σε ηλεκτρονική ανάρτηση (ώρα 4:55μμ) σχετικά με την υφ’ όρον απόλυσή μου από τις Φυλακές Χαλκίδας.

Στην εν λόγω ανάρτηση ενσωματώσατε την είδηση από το ΑΠΕ στο ιστολόγιο που τηρείτε (enikos.gr) και την σχολιάσατε ως εξής:

«Να γίνει αυστηρός έλεγχος! Δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες αυτή η αποφυλάκιση!»

Η προτροπή σας περί «αυστηρού ελέγχου», διότι δήθεν δημιουργούνται «σοβαρές

υπόνοιες» περί την αποφυλάκισή μου, είναι παντελώς αυθαίρετη αλλά και ασύνδετη

προς την είδηση που αναδημοσιεύετε.

Από το περιεχόμενο και το ύφος του σχολίου σας προκύπτει ότι:

1) Αποσιωπάτε τις διατάξεις του νόμου που διέπουν την έκτιση των ποινών, οι

οποίες είναι ανηρτημένες στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Βουλής των Ελλήνων.

2) Δεν έχετε προβεί, όπως οφείλετε, σε διερεύνηση και διασταύρωση των γεγονότων και στοιχείων που αφορούν την υφ ́ όρον απόλυσή μου.

Πράγματι, η «ύποπτη», κατά τους ισχυρισμούς σας, αποφυλάκισή μου διατάχθηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αποτελεί (από ετών) νόμο του Κράτους.

Στις περιπτώσεις μάλιστα υφ’ όρον απόλυσης για λόγους υγείας, όπως εν προκειμένω, προηγούνται γνωματεύσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων.

Το αυθαίρετο σχόλιό σας αγνοεί τόσο τις διατάξεις του νόμου όσο και τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης που έλαβε υπ’ όψιν του το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέδωσε την σχετική απόφαση, στο σκεπτικό της οποίας δεν κάνετε καμία απολύτως μνεία σε κανένα από τα ιστολόγια που τηρείτε ούτε στην σελίδα σας στην πλατφόρμα Twitter.

Υπό τα δεδομένα αυτά, το σχόλιό σας περί «ύποπτης» αποφυλάκισης αποβαίνει ευθέως συκοφαντικό, κακόβουλο και κοινωνικά εμπρηστικό. Δεν πρόκειται για έκφραση, λανθασμένης έστω, γνώμης που στηρίζεται σε γεγονότα, αλλά για κακόπιστη και επιθετική δημόσια συμπεριφορά, η οποία παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης και των σωφρονιστικών θεσμών και προσβάλλει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας και την προσωπικότητά μου.

Σας καλώ λοιπόν να διαγράψετε αμέσως την επίμαχη ανάρτηση και να απέχετε από κάθε σχόλιο ή άλλη δημοσίευση που με προσβάλλει, επιφυλασσόμενος των δικαιωμάτων μου.

Αθήνα, 25/8/2018

Αριστείδης Φλώρος

Τι του απάντησε ο δημοσιογράφος και εκδότης της Real News (πάλι στο Twitter);

«Τώρα… τρόμαξα!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου