ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υδρα μετά το μπλακ άουτ

σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-η-υδρα-μ-766328

Για περισσότερες από 24 ώρες παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Υδρα. Το μπλακ- άουτ σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτός από ρεύμα δεν υπάρχει ούτε νερό, αφού η μονάδα αφαλάτωσης του νησιού λειτουργεί με ρεύμα. Η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε χθες το βράδυ την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ το Πολεμικό Ναυτικό με την υδροφόρα Στυμφαλία μετέφερε νερό.

Να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου ζητά ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί τα ξημερώματα της Κυριακής.
«Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπλευσε στην Ύδρα το πρώτο υδροφόρο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ βρίσκεται εν πλω και πλοίο με δύο γεννήτριες. Έχει βρεθεί και το σημείο για να προσεγγίσουν. Ο δήμος μας θα στραφεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το πρωί το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί. Πρέπει να εντοπιστεί το σημείο και η αιτία της βλάβης. Συνιστώ ψυχραιμία», δήλωσε σήμερα, νωρίς το πρωί ο δήμαρχος στο ΘΕΜΑ 104,6, περιγράφοντας τα προβλήματα, την αναστάτωση κατοίκων και επισκεπτών. Ο Γιώργος Κουκουδάκης υπογράμμισε ότι έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο νησί, σημειώνοντας ότι και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Το νησί ξύπνησε χωρίς ρεύμα και νερό και σήμερα, ωστόσο, έως μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήταν σε θέση να πει με σαφήνεια ποιά είναι η αιτία που έχει προκαλέσει το μπλακ- άουτ».

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε να κηρυχθεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχετικά ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

Οπως τονίζεται με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες – καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος – το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα διευκρινίζει το υπουργείο Ναυτιλίας

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί, όπου τα ταξιδιωτικά πρακτορεία εξέδωσαν με χειρόγραφο τρόπο τα εισιτήρια.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ’’ΓΑΥΔΟΣ’’, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου