ΕΛΛΑΔΑ

Ο αρχηγός ΓΕΣ βράβευσε 14χρονο που έσωσε λουόμενο

ο-αρχηγός-γεσ-βράβευσε-14χρονο-που-έσωσε-768278

Έναν 14χρονο βράβευσε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 98η Ανωτέρα Διοίκηση Τμημάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο, για τη βοήθεια που προσέφερε σε ηλικιωμένο λουόμενο.

Πρόκειται για τον 14χρονο Ευστράτιο Σκλεπάρη, γιο του ΕΠΟΠ Επιλοχία (ΠΖ) Βασίλη Σκλεπάρη και της ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Γαρουφαλλιάς Τακιδέλλη, που υπηρετούν στην 98η ΑΔΤΕ, ο οποίος τη Δευτέρα 23 Ιουλίου πρόσφερε άμεσα τις Α΄ βοήθειες (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση -ΚΑΡΠΑ) σε ηλικιωμένο λουόμενο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, στην Σκάλα Βασιλικών. Ο αρχηγός ΓΕΣ συνεχάρη τους γονείς για τις αξίες που έχουν εμφυσήσει στον 14χρονο γιο τους.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο ακριτικό νησί, ο αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε :

– Τακτική ’Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Πυρ και Κίνηση», από οπλίτες θητείας 2018 της Δ΄ ΕΣΣΟ, στο πεδίο ασκήσεων Καμμένο δάσος η οποία, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων,

– άσκηση ετοιμότητας συναγερμού από την 98η Μοίρα Εθνοφυλακής που εδρεύει στο στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΗ», στη Μυτιλήνη.

Περαιτέρω ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπου παρακολούθησε άσκηση ετοιμότητας και συναγερμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου