ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο απεργιών διαμαρτυρίας από σήμερα

τριήμερο-απεργιών-διαμαρτυρίας-από-σ-851206

Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις, οι συναλλαγές, αλλά και οι αγορές από σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου και τις επόμενες ημέρες:

Στάσεις εργασίας και επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν προγραμματίσει διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι για δύο (κυρίως) νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι ο διάλογος με το υπουργείο Υποδομών για τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Τετάρτη δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κανονικά κινούνται τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στον ΟΣΕ-Προαστιακό ξεκινούν οι εργαζόμενοι το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 19-20 Ιανουαρίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, κατηγορώντας το υπουργείο Υποδομών ότι με το εν λόγω σχέδιο νόμου όχι μόνο απαξιώνεται η ΥΠΑ, αλλά ιδιωτικοποιούνται τα κρατικά αεροδρόμια, ενώ προβλέπονται απολύσεις προσωπικού της Υπηρεσίας.

Η απεργία, πάντως, τελεί υπό την αίρεση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο, όπως γίνεται σχεδόν κάθε φορά, αναμένεται να προσφύγει η διοίκηση της ΥΠΑ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη.

Εφόσον η απεργία δεν κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις πτήσεις.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Τετάρτη έως την Παρασκευή και οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Τα φαρμακεία κατεβάζουν ρολά το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου (εξαιρούνται τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα), ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν το τριήμερο 26-28 Ιανουαρίου.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα για το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις «ελάχιστες αμοιβές», οι οποίες μετονομάζονται με το νομοσχέδιο σε «νόμιμες αμοιβές».

Την Τετάρτη θα ξεκαθαριστεί η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου