ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα συναίνεσης γύρω από τον ανδριάντα Κ. Καραμανλή

κλίμα-συναίνεσης-γύρω-από-τον-ανδριάν-463788

Οι αναφορές στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υπηρέτησε την Ελλάδα ως υπουργός, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριάρχησαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεκίνησε ως νεωτεριστής πολιτικός. Στη συνέχεια έγινε εθνάρχης. Και σήμερα είναι σύμβολο», υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, σημείωσε ότι εκτός από σύμβολο εθνικής ενότητας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν και ο ηγέτης της αντίπαλης πολιτικής παράταξης για δεκαετίες.

«Από σήμερα ένας μεγάλος Έλληνας από τη Μακεδονία θα είναι παρών καθημερινά στη ζωή μας. Τα άψυχα αγάλματα παίρνουν ζωή απ΄ το έργο και την προσωπικότητα του ονόματος που φέρουν» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ημέρα μνήμης και τιμής ενός μεγάλου άνδρα που πρόσφερε πολλά» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν οι Γ. Μπουτάρης, Β. Παπαγεωργόπουλος και Αχιλλέας Καραμανλής.

Παρευρέθησαν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Ιωάννης Γρίβας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ.

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου που χειροκρότησε θερμά τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, όταν προσήλθε με τη σύζυγο του Νατάσσα.

Θερμή ήταν και η υποδοχή του νυν προέδρου Αντώνη Σαμαρά, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του Γεωργία.

Δεν παρέστη ο Γ. Καρατζαφέρης διότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, δεν πρόλαβε να επιστρέψει από την Κύπρο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου