ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα δύο θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ακόμα-δύο-θάνατοι-από-τον-ιό-του-δυτικο-775077

Το τελευταίο επταήμερο ακόμα 17 ασθενείς του ιού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας στους πέντε τον αριθμό των νεκρών στη φετινή επιδημία, ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το τελευταίο επταήμερο ακόμα 17 ασθενείς του ιού διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, δείχνει το εβδομαδιαίο δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σήμερα 22 άτομα παραμένουν σε νοσηλεία, από τους οποίους οι επτά στην εντατική.

Από το τέλος Μαΐου που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα έχουν επιβεβαιωθεί 77 περιστατικά, συγκριτικά με 48 την περυσινή χρονιά.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται φέτος στον δήμο Μεγαρέων Αττικής (14), στον δήμο Ελευσίνας (10), τον δήμο Αλεξάνδρειας στην Ημαθία (6) και τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου (5) στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα πέντε περιστατικά αναφέρθηκαν σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι περιοχές που επηρεάζονται εδώ.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής (πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυαλγίες, πυρετός, διάρροια) και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου