Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο -Οι άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών

Τελευταία ενημέρωση: 2018-08-10, 01:03:54
(φωτογραφία:αρχείο)
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο -Οι άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στη Ζάκυνθο, στις δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο, καίγοντας δασική έκταση.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η εικόνα ήταν καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Ομως, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Κάποια στιγμή, οι φλόγες πλησίασαν κατοικίες, αλλά δεν κινδύνευσαν τα δύο χωριά. 

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν μόλις έπεσε το σκοτάδι, αλλά μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά δίνουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα στο Κοιλιώμενο και 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα στο Μαχαιράδο.

Η πυρκαγιά στο Κοιλιώμενο είναι μεγαλύτερη και κάποια στιγμή χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, το ένα από τα οποία κατευθυνόταν προς το χωριό. Στη Ζάκυνθο έφτασαν αργά το βράδυ και ενισχύσεις από την Πελοπόννησο, ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.Πηγή: iefimerida.gr 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=