ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε 78χρονη εγκαυματίας – Στους 93 οι νεκροί

πέθανε-78χρονη-εγκαυματίας-στους-93-οι-ν-777809

Μία ακόμη τραυματίας από τη φωτιά στο Μάτι έχασε την μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων στους 93 νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, 34 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων παραμένουν διασωληνωμένοι.

Μεγάλο το έργο της αποκατάστασης των ζημιών

Στο μεταξύ, αγώνας δρόμου στο Μάτι για ακόμα μία ημέρα προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές από τη φονική πυρκαγιά. Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους είναι επί τω έργω συνεργία υλοτόμων, του δήμου, του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και εταιρειών τηλεφωνίας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέδωσε οδηγό για τη διαχείριση των αποβλήτων εκ μέρους των ΟΤΑ στις πυρόπληκτες περιοχές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία από τα αμιαντούχα υλικά. Σήμερα, εξάλλου, ξεκινούν οι μετρήσεις τοξικών ρύπων από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επίκουρος καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και η επικεφαλής του εργαστηρίου κ. Κερμενίδου είπαν πως «δείγματα εδάφους από τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής λαμβάνουν κατ’ αρχήν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ. Σε δεύτερο χρόνο θα ληφθούν βιολογικά δείγματα από τον πληθυσμό και σε συνεργασία με τις ιατρικές σχολές θα ληφθεί προληπτική μέριμνα για ζητήματα υγείας που μπορεί να ενσκήψουν σε βάθος χρόνου».

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Την ίδια ώρα, ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν από χθες τις αιτήσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, οι πυρόπληκτοι για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και τις ασφαλιστικές διευκολύνσεις που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας ενώ η ΑΑΔΕ εξέδωσε σειρά αποφάσεων με τις οποίες ρυθμίζονται σε όλες τους τις λεπτομέρειες οι διαδικασίες για τις φορολογικές διευκολύνσεις προς τους πληγέντες.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης και η απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές.

Η χρηματική ενίσχυση προς τους δικαιούχους ανέρχεται στα 1.200 ευρώ, ανά κατοικία, ποσό το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ και αφορά την κάλυψη αναγκών για υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες ευρυζωνικής σύνδεσης τους στο διαδίκτυο.

Πάντως, ο ΟΤΕ, εκτιμά ότι οι περισςότερες ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί σε ένα μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου