ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιογράφοι & πολιτικοί αποχαιρετούν τη Ρίκα Βαγιάννη

δημοσιογράφοι-πολιτικοί-αποχαιρετ-778892

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και σε απλούς πολίτες η είδηση για τον θάνατο της δημοσιογράφου Ρίκας Βαγιάννη, σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.

Ιδιαίτερα αγαπητή για το πηγαίο χιούμορ της, την αυθεντικότητά της, την άνεσή της απέναντι στον τηλεοπτικό φακό, την εξαίρετη πένα της, την ετυμολογία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της, η Ρίκα Βαγιάννη δύσκολα θα ξεχαστεί από τους φίλους και τους συναδέλφους της.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Η Ρίκα Βαγιάννη υπήρξε μια εξαίρετη συνάδελφος που, παρά το σύντομο βίο της, κατάφερε να αφήσει γερό το αποτύπωμά της στην ελληνική δημοσιογραφία. Εργάστηκε με συνέπεια, ευγένεια και συναδελφικότητα, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει αντιπαλότητες και προστριβές».

Ενώ με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης αναφέρει σε δήλωσή του για την απώλεια της δημοσιογράφου: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Ρίκας Βαγιάννη. Ενός νέου ανθρώπου που άφησε το στίγμα της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ως ηθοποιός, αλλά και ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον σύζυγό της, το μονάκριβο γιο της, στους γονείς και στους οικείους της».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σε tweet του την χαρακτηρίζει ως «λαμπερό, δυναμικό άνθρωπο με γενναιότητα στις απόψεις και τη ζωή».

Η Ένωση Κεντρώων και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης επίσης εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον αδόκητο θάνατο της δημοσιογράφου αναφέροντας χαρακτηριστικά σε γραπτή δήλωση: «Η Ρίκα Βαγιάννη αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην δημοσιογραφία την οποία και υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά της».

Η δημοσιογράφος Θωμαΐδα Παπαϊωάννου θυμάται μια συνέντευξη της συναδέλφου της για τη ζωή της και τη μητρότητα.

Ενώ και Athens Voice «θυμάται» μια παλαιότερη συνέντευξη της Ρίκας Βαγιάννη, το 2014 με αφορμή την έκδοση του παιδικού παραμυθιού που είχε γράψει με τίτλο «Είναι πολύ βαρετό… να βαριέσαι».

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου