ΕΛΛΑΔΑ

Ταχύτερα η απόδοση των συντάξεων

ταχύτερα-η-απόδοση-των-συντάξεων-851206

"Ήλθε η ώρα, έστω και με ελάχιστη καθυστέρηση, να υλοποιήσει η κυβέρνηση την δέσμευσή της στην ΔΕΘ του 2009" για γρήγορη απόδοση των συντάξεων στους δικαιούχους, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, που συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

Επεσήμανε ότι η υλοποίηση της δέσμευσης γίνεται μέσω της διαδικασίας έκδοσης προσυνταξιοδοτικής απόφασης, βάσει της οποίας ο συνταξιούχος θα μπορεί να εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής του σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 2.5 μηνών.

Ανέφερε ότι οι πολίτες επέδειξαν "μεγάλη ωριμότητα και δέχτηκαν να κάνουμε μεγάλες θυσίες ώστε να σωθεί η χώρα" και τόνισε ότι ήταν εις γνώση του οι καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, γεγονός για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση ασκούσε σκληρή- όπως είπε- κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ.

"Είναι απαράδεκτο μετά από 30 ή και 40 χρόνια δουλειάς να περιμένει ο εργαζόμενος μέχρι δύο χρόνια για να πάρει τη σύνταξη του", είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ οφειλόταν στο ότι "όλο το βάρος της κυβερνητικής προσπάθειας είχε ριχτεί στην αντιμετώπιση της κρίσης".

Δουλειά με μεγαλύτερη ένταση

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε, επίσης, ότι πρέπει το κάθε υπουργείο με μεγαλύτερη ακόμα ένταση να συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα ταμεία, στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στην πολεοδομία και "όπου αλλού σχηματίζονται ουρές", ενώ δοθέντων των γνωστών προβλημάτων των δημοσίων υπηρεσιών προβάλλει η αναγκαιότητα εξεύρεσης "έξυπνων" λύσεων με αξιοποίηση κάθε σύγχρονου μέσου.

Στην αρχή της εισήγησης του τόνισε ότι το 2011 θα έχει δυσκολίες αλλά θα είναι και δημιουργικό έτος, ενώ η πορεία των αλλαγών εγγυάται μια διαφορετική πορεία για την χώρα. Έκανε, επίσης, λόγο για "ρευστό διεθνές περιβάλλον" και αναφερθείς στην ΕΕ παρατήρησε ότι βρίσκεται "σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της ιστορίας της".

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου