ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος

ελεύθερος-ο-δήμαρχος-στυλίδας-απ-γκλέ-464994

 

Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ενώ η δίκη του για φθορά δημόσιας περιουσίας ορίστηκε για τις αρχές Απριλίου.

Ο κ. Γκλέτσος οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ είχε περάσει τη νύχτα κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Τα καταστήµατα, οι δηµοτικές και δηµόσιες υπηρεσίες στη Στυλίδα αποφασίστηκε να παραµείνουν κλειστά σήμερα, Τετάρτη, σε ένδειξη διαµαρτυρίας για τη σύλληψη του δηµάρχου, µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να πραγµατοποιηθεί συγκέντρωση συµπαράστασης έξω από τα δικαστήρια.

Μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε: «Θα συνεχίσω μέχρι να δοθούν οι κάρτες, μέχρι τελικής πτώσης».

Ο κ. Γκλέτσος µαζί µε κατοίκους της Στυλίδας είχε πάει από νωρίς το πρωί της Τρίτης κοντά στα διόδια της Πελασγίας, προκειµένου να ανοίξουν εκ νέου τον παράδροµο στην Εθνική οδό, ώστε οι οδηγοί να προσπερνούν τα διόδια.

Ισχυρές αστυνοµικές δυνάµεις βρίσκονταν στην περιοχή µε εντολές από την Εισαγγελία Φθιώτιδας να συλλάβουν τον δήµαρχο εφόσον τα µηχανήµατα του δήµου έριχναν τα κιγκλιδώµατα στην Εθνική, µε τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ωστόσο, όσο ο κ.Γκλέτσος βρισκόταν είτε σε σύνδεση µε µέσα ενηµέρωσης είτε µαζί µε πολίτες γύρω του οι αστυνοµικοί δεν προχωρούσαν στη σύλληψή του. Τελικά, το µεσηµέρι και ενώ περιπολικά βρίσκονταν κοντά στο σπίτι του, ο δήµαρχος Στυλίδας πήγε µόνος του στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής και παραδόθηκε.

Οι αστυνοµικοί τού πέρασαν χειροπέδες και συνοδεία τριών περιπολικών µε άνδρες της Ασφάλειας και της Οµάδας Πρόληψης-Καταστολής Εγκληµατικότητας τον µετέφεραν στην Αστυνοµική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια, κάτοικοι της Στυλίδας συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνοµική Διεύθυνση µε τον κ.Γκλέτσο να εµφανίζεται στο παράθυρο και να χαιρετά αγωνιστικά. Αργά το απόγευµα ένταση δηµιουργήθηκε κοντά στα διόδια της Πελασγίας όταν συνεργεία της εταιρείας προσπαθήσουν να τοποθετήσουν εκ νέου τις πλαϊνές µπάρες και να φράξουν και πάλι τις διαβάσεις που άνοιξαν τα µηχανήµατα του Δήµου Στυλίδας. Μπροστά στη θέα των συνεργείων, πολίτες που βρίσκονται εκεί επενέβησαν και δεν τους επέτρεψαν να επισκευάσουν και να αποκλείσουν τις διαβάσεις.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών, θα διανεµηθούν εκ νέου περίπου 1.000 κάρτες ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας σε κατοίκους του Δήµου Στυλίδας.

Γ. Μαγκριώτης: «Θα έπρεπε να υπάρχει παράδρομος»

Στην περιοχή της Στυλίδας θα έπρεπε να υπάρχει παράδρομος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το έκανε και ότι η σημερινή έχει προκηρύξει διαγωνισμό. Δεσμεύτηκε ότι ο παράδρομος θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες και ότι το έργο έχει καθυστερήσει μετά από προσφυγές κατοίκων.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρόταση της πολιτείας είναι η ανανέωση των καρτών ελεύθερης διέλευσης για τους επόμενους μήνες μέχρι να γίνει ο παράδρομος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου