ΕΛΛΑΔΑ

«Προς το παρόν» δεν ακριβαίνει το ψωμί

προς-το-παρόν-δεν-ακριβαίνει-το-ψωμί-465946

”Προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος αύξησης της τιμής του ψωμιού” δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν αλλάξει τα κοστολογικά στοιχεία.

Ο υφυπουργός είχε χθες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών και μετά από την ολοκλήρωση των επαφών ο υφυπουργός δήλωσε ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα αυξηθεί, καθώς δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν ανατιμήσεις.

Υπενθύμισε ότι ο κλάδος «υποσχέθηκε ότι θα απορροφήσει και την αύξηση του ΦΠΑ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μ. Μούσιος, ανέφερε ότι όντως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής προς το παρόν, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους προμηθευτές τους είναι ότι έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων.

Σημείωσε ότι ο κλάδος ήδη έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν οι αρτοποιοί πόσο θα είναι το ποσοστό της αύξησης στην τιμή των αλεύρων.

Από την πλευρά τους οι αλευροβιομήχανοι αναφέρουν σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ότι οι τιμές των αλεύρων θα διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα γύρω στα 320 ευρώ ο τόνος ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή ήταν στα 150 ευρώ ο τόνος και αιτία είναι η αύξηση της τιμής των σιτηρών, των μεταφορικών κ.λ.π.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ενδέχεται να οδηγήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε επαναδιαπραγμάτευση με τις βιομηχανίες τροφίμων σχετικά με τις μειώσεις τιμών σε πλήθος προϊόντων πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι αν αυξηθεί η τιμή των αλεύρων η αύξηση αυτή δεν επηρεάζει μόνο την τιμή του ψωμιού αλλά πλήθος προϊόντων όπως τα ζυμαρικά, είδη ζαχαροπλαστείου κ.λ.π.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου