ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά και στην Κρήτη: Στο νοσοκομείο έγκυος και παιδιά

ανεξέλεγκτη-η-φωτιά-και-στην-κρήτη-στο-790875

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews, συναγερμός σήμανε όταν μια έγκυος γυναίκα ένιωσε έντονη δυσφορία λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την περιοχή, ενώ αυτή τη στιγμή η υγεία της δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Στο Κέντρο Υγείας Βάμου μεταφέρθηκε όμως και ένας 16χρονος νεαρός, όταν μετά από λιποθυμικό επεισόδιο λόγω της φωτιάς, τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την πτώση, καθώς και ακόμα 4 περιστατικά μεταξύ των οποίων 3 παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα και κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Στη διάθεση πιθανών τραυματιών λόγω της πυρκαγιάς βρίσκονται 5 συνολικά ασθενοφόρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, κοντά στον Άγιο Φανούριο και μέχρι αυτή την ώρα, μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και δασική έκταση ενώ νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά έφτασε έξω από τις Βρύσες. Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε μια έκταση 15 χιλιομέτρων και υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκαν πέντε με έξι διαφορετικές εστίες φωτιάς.

Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από σπότια στις Βρύσες και στο Μετόχι όμως ευτυχώς, χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νομό Χανίων, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο αλλά και τη συνδρομή εθελοντών, ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

Στην είσοδο των Βρυσών νωρίς το απόγευμα μια τριώροφη οικοδομή ενός υπό κατασκευή κτίσματος απειλήθηκε από τη φωτιά με τον ιδιοκτήτη να τραυματίζεται ελαφριά στην προσπάθειά του να σώσει την περιουσία του, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο οτι έχει καεί και μια αποθήκη.

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης επιβεβαίωσε οτι δύο κτίσματα έχουν καεί, επεσήμανε οτι δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές ενώ έκανε λόγο για έργο εμπρηστών αφού τη στιγμή που οι πυροσβέστες αντιμετώπιζαν την πυρκαγιά, εμφανίστηκαν τρεις με τέσσερις νέες εστίες φωτιάς. Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε από τον Αγ.Φανούριο στις Βρύσες και συνεχίζει σε Καλαμίτσι, Νίππος και ενώ η πορεία της έδειχνε οτι θα φτάσει και στη Γεωργιούπολη, τελικά η μείωση της έντασης των ανέμων, περιόριση την επέκταση της φωτιάς.

Οι ζημιές μέχρι τώρα από την κόλαση φωτιάς είναι ανυπολόγιστες, το πευκοδάσος του Αποκόρωνα έγινε στάχτη ενώ έχει καταστραφεί μεγάλος όγκος ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά τις 18:30 το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, σε Σφακιά, Βρύσες και Καλαμίτσι καθώς κάηκε δίκτυο της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί τις περιοχές αυτές. Εκτεταμένη είνα η καταστροφή και στο δίκτυο άρδευσης.

Πηγή: zarpanews, flashnews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου