ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου που αυτοκτόνησε

σήμερα-η-κηδεία-του-15χρονου-που-αυτοκτό-801812

Σήμερα το απόγευμα στις 6 γονείς, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν τον 15χρονο έφηβο από την Αργυρούπολη που έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο ανήλικος άφησε σημειώματα στα οποία ανέφερε ότι έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και κατονόμασε έξι άτομα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την «Κ» οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις από τους γονείς, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του παιδιού, προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που τον ώθησαν στην αυτοκτονία. Στον 3ο όροφο της ΓΑΔΑ πρόκειται να κληθούν και οι έξι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα του ο 15χρονος, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τους γονείς τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα «ανοίξουν» οι λογαριασμοί του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

Από το πρωί της περασμένης Κυριακής που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του 15χρονου, χιλιάδες ήταν τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα συγγενών και φίλων του μαθητή στο Facebook και στο Instagram. «Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή;», αναφέρουν οι φίλοι του 15χρονου σε κείμενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Καθημερινή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου