ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκοσπείρα με διεθνείς προεκτάσεις στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων

ναρκοσπείρα-με-διεθνείς-προεκτάσεις-805052

Επτά άτομα, πέντε αλλοδαποί ηλικίας 42, 40, 34, 37 και 37 ετών αντίστοιχα και δύο Ελληνες ηλικίας 32 και 29 ετών αντίστοιχα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα με προεκτάσεις τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή, εντοπίστηκαν κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών

Υπήρξε συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή Αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Η εγκληματική οργάνωση είχε δομή, διαρκή δράση και προκαθορισμένους ρόλους για κάθε έναν εκ των συλληφθέντων και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας,

Συγκεκριμένα, ένας 42χρονος αλλοδαπός, έχοντας ρόλο αρχηγικό στην συγκεκριμένη οργάνωση, προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευε , μεταξύ άλλων τοποθεσιών σε κατάστημα – καφενείο στην περιοχή της Αθήνας , ιδιοκτησίας του 40χρονου αλλοδαπού συλληφθέντα. Ο 42χρονος αλλοδαπός πωλούσε ποσότητες στα έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μεταπωλούσαν σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Σε νομότυπες έρευνες που διεξήχθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατόπιν ένδειξης Υπηρεσιακών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνολικά διακόσια σαράντα (240 γρ.) γραμμάρια κοκαΐνης, δεκαπέντε (15) γραμμάρια κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των είκοσι εννέα χιλιάδων διακοσίων τριάντα επτά (29.237 €) ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν επίσης πέντε (05) Ι.Χ.Ε. οχήματα καθώς και ένα (01) δίκυκλο ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου