ΕΛΛΑΔΑ

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για το βασανισμό και βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη

κεκλεισμένων-των-θυρών-η-δίκη-για-το-βα-805688

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του 53χρονου, ο οποίος πριν έναν χρόνο βασάνισε και βίασε μία 23χρονη φοιτήτρια, στο υπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της (κακούργημα), βιασμού κατ’εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα), κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Ο 53χρονος έχει εμφανίσει πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης και έτσι σήμερα δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς ζήτησε να μη μεταχθεί από τις φυλακές. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση είχε εκδοθεί εισαγγελική εντολή δημοσιοποίησης των στοιχείων του, με ισχύ έξι μήνες, ώστε να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις θυμάτων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής που ζήτησε, για την προστασία της 23χρονης λόγω της φύσης των αδικημάτων που βαρύνουν τον κατηγορούμενο, η διαδικασία να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία ακροατηρίου.

[ΑΠΕ ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου