ΕΛΛΑΔΑ

«Μόνο οι μετανάστες με άσυλο θα μείνουν στην Ελλάδα»

μόνο-οι-μετανάστες-με-άσυλο-θα-μείνου-468531

«Στην Ελλάδα με την πολιτική μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην Πάτρα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι θα δοθεί «αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών».

Όπως ακόμη ανέφερε ο υπουργός, διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρας και τον δήμαρχο Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, μέσω αυτών το λαό της Πάτρας και της Αχαΐας ότι «η κυβέρνηση έχει ισχυρή πολιτική βούληση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, ο γενικός γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Αθ. Χριστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,  αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί των δυο Σωμάτων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου