ΕΛΛΑΔΑ

Τα αυτοκίνητα στη θάλασσα και τα κότερα στη στεριά στη Χαλκιδική [εικόνες-βίντεο]

τα-αυτοκίνητα-στη-θάλασσα-και-τα-κότερ-809025

Εικόνες αποκάλυψης στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Νικήτη. Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες τόσο την πόλη όσο και όλη τη Χαλκιδική προκάλεσε καταστροφές και μεγάλα προβλήματα.

Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε όσα έγιναν στη Νικήτη. Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν, κότερα βγήκαν στη στεριά, φερτά υλικά κατέληξαν κι αυτά στο νερό, παραλιακά μαγαζιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, άλλα οχήματα που δεν κατέληξαν στο νερό χτύπησαν σε τοίχους και άλλα σημεία με αποτέλεσμα να υποστούν κι αυτά σοβαρές ζημίες. Σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, ενώ η άσφαλτος από σημεία των δρόμων έχει ξηλωθεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο επιβατών Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο παρασύρθηκε από ρέμα με συνέπεια να καταλήξει στη θάλασσα. Οι επιβάτες (68 και 60 ετών αντίστοιχα) ανέβηκαν στην οροφή του οχήματος, απ’ όπου περισυλλέγησαν με τη συνδρομή ιδιωτικού κανό και δύτη, ενώ είναι καλά στην υγεία τους. Σε άλλη περίπτωση, στην Ακτή Καλογριάς, τέσσερις επιβάτες απεγκλωβίστηκαν από όχημα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Χαλκιδική: Οι εικόνες καταστροφής στη Νικήτη μετά την κακοκαιρία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας, καθώς και ιδιώτες έπιασαν από νωρίς δουλειά στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Θα χρειαστεί όμως να μην αρχίσει εκ νέου η βροχή, αν και η πρόγνωση της ΕΜΥ δεν είναι με το μέρος τους.

Σε Κασσάνδρα και Σιθωνία η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα έγιναν 30 αντλήσεις υδάτων και στη Σιθωνία 40, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε σε 5 περιπτώσεις να μεταφέρουν άτομα σε ασφαλή σημεία.

Πηγή: newsit.gr, life-events.gr, halkidikinews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου