ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Πρέπει να βρω πουκάμισο για γραβάτα

τσίπρας-σε-παυλόπουλο-πρέπει-να-βρω-πο-811997

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος και πρόσθεσε ότι στις 21 Αυγούστου ξεκινά μια νέα σελίδα για τη χώρα με την τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος.

Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. «Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο, γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο».

«Έχω την εκτίμηση πως η 21η του Ιούνη μένει στην ιστορία ως σημαντική μέρα για την Ευρώπη, είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας, αλλά εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός..

«Αυτές οι αποφάσεις διαμορφώνουν ένα πλαίσιο μια συμφωνίας πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών αλλά είναι μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού εδώ και οκτώ χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Από εδώ και στο εξής έχουμε στόχους, δεσμευόμαστε σε αυτούς, όμως είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός να επιλέγει τα μέσα για να τους υλοποιήσει και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για τη χώρα»

«Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Έκανα αυτό που θα έκανε καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε και η συγκυρία αλλά και η ιστορία και η προοπτική της χώρας» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Τούτες τις ώρες πρέπει όλοι μας, εμείς πρωτίστως αλλά και οι εταίροι μας, να γνωρίζουμε με πόσες θυσίες του ελληνικού λαού επιτεύχθηκε αυτό που επιτεύχθηκε», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας» και πως «ορισμένες, αρκετές πολύ σημαντικές θυσίες, οφείλονται και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των προγραμμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εκείνους που τα διαμόρφωσαν, όχι από εμάς». «Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου