Στις 14:00 έκτακτη συνάντηση Τσίπρα -Παυλόπουλου, στις 18:00 η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-22, 12:33:36
Στις 14:00 έκτακτη συνάντηση Τσίπρα -Παυλόπουλου, στις 18:00 η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 14:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 18:00 θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πανηγυρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ιστορική απόφαση, μπορούσε να χαμογελάμε

Ιστορική απόφαση, που διαμορφώνει μία κατάσταση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Ήρθε ύστερα από μεγάλες δυσκολίες οκτώ χρόνων και τριών προγραμμάτων και αξίζουν όλες οι προσπάθειες που έγιναν, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, γιατί «διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία».

«Πλέον παίρνουμε ανάσα, έχουμε τη δυνατότητα να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να έχουμε τον βραχνά του ελληνικού χρέους, ως μία διαρκή απειλή και ως μία διαρκή ενόχληση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η απόφαση εξασφαλίζει απολύτως τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς με τα 10 χρόνια της επιμήκυνσης, τα δέκα χρόνια της περιόδου χάριτος, αλλά και με το «μαξιλάρι» ρευστότητας που διαμορφώνεται, υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού Δημοσίου, «χωρίς άγχος, χωρίς πιέσεις, ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες».

Όπως είπε, το κριτήριο που είχε θέσει η Ελλάδα, να είναι πειστική η συμφωνία στις αγορές, «δικαιώθηκε και ικανοποιήθηκε απολύτως» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει».

Το ελληνικό χρέος, για πρώτη φορά, έπειτα από οκτώ χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα βιώσιμο, τόνισε και πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, «θα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα οκτώ χρόνια».

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για οριστική λήξη των προβλημάτων χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, μιλάμε για μία οριστική λήξη της περιόδου των μνημονίων» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν θα επιμείνει στα επιχειρήματα της ΝΔ μπροστά σε μία μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης.

Έκανε λόγο για «αστειότητες», σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για απόφαση του 2012 και πρόσθεσε ότι δεν αξίζει μία τέτοια αντιπολιτευτική τακτική, χαρακτηρίζοντάς την «παράδοξη και παράλογη» που «καταλήγει να είναι γελοία».

 [thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=