ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνοι κακοποιοί απέδρασαν από το Α.Τ. Αργυρούπολης

επικίνδυνοι-κακοποιοί-απέδρασαν-από-814397

Απόδραση κρατουμένων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από το Α.Τ. Αργυρούπολης.

Πρόκειται για τρία από τα πέντε μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Ν/Α Αττικής, για τουλάχιστον 72 διαρρήξεις κατοικιών με λεία άνω των 400.000 ευρώ. Οι τρεις Αλβανοί εμπλέκονταν και σε εμπόριο ναρκωτικών, καθώς σε σπίτι του αρχηγικού μέλους είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί 18 κιλά κάνναβης και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Ο λόγος για τρεις Αλβανούς οι οποίοι κρατούνταν προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι δραπέτες κατάφεραν -άγνωστο ακόμα πώς να κόψουν τα κάγκελα του α’ ορόφου- και να καταρριχηθούν από ύψος περίπου 10 μέτρων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Οι τρεις είχαν συλληφθεί στις 13 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε το σχετικό ΔΤ της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψή τους: «Τα μέλη της σπείρας αρχικά μετέβαιναν με τα «επιχειρησιακά» τους αυτοκίνητα, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, στις προαναφερόμενες περιοχές και εντόπιζαν την οικία «στόχο».

Στη συνέχεια παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και εισερχόμενοι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες μάλιστα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι και έμπειροι στην αναρρίχηση ορόφων πολυκατοικιών.Σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των παθόντων, τα οποία αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους.

Για τη διάπραξη των διαρρήξεων ήταν εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία (τροχό, κόφτες, σκύλα, κατσαβίδια κλπ), είδη ένδυσης για να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (κουκούλες τύπου full face και περιλαίμια) και γάντια.Από τις έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, κλειδιά αυτοκινήτων, τσάντες προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, διαρρηκτικά εργαλεία κλπ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου