ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα

στον-εισαγγελέα-οι-15-συλληφθέντες-για-τ-815793

Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής πέρασαν τμηματικά τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία, οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα «μαϊμού» διπλώματα που έφερε στην επιφάνεια η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λόγω της ογκοδέστατης δικογραφίας όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, μεταξύ αυτών και τα έξι άτομα από τη Φθιώτιδα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η μεταγωγή των συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ, όπου ανακρίθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, έγινε με λεωφορείο, ενώ νωρίτερα στην Εισαγγελία Λαμίας έφτασαν οι φάκελοι που ήταν στοιβαγμένοι σε κούτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η έδρα του κυκλώματος ήταν η Λαμία. Το τελευταίο διάστημα η δραστηριότητά του επεκτεινόταν και σε άλλες πόλεις όπου και εκεί έγινε αντίστοιχη έφοδος των «αδιάφθορων» για συγκέντρωση στοιχείων.

Από τη Φθιώτιδα είναι έξι άτομα, τρεις γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, δύο άτομα από συγκεκριμένη σχολή οδηγών και ένας ακόμη επαγγελματίας που είχε περιφερειακό ρόλο.

Οι «εξυπηρετήσεις» που γινόντουσαν κυρίως σε ρομά, αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς ενδιαφερόμενους, ήταν η εξασφάλιση της επιτυχίας στις εξετάσεις, χωρίς σε ορισμένες περιπτώσεις να κουνηθούν από το σπίτι τους, ενώ ανάλογα με το μέγεθος της διευκόλυνσης η ταρίφα έφθανε τα 1.500 ευρώ. Η υπόθεση όμως «φαίνεται να έχει πολύ ψωμί», καθώς το κύκλωμα δρούσε για πολλά χρόνια.

Να σημειώσουμε τέλος ότι τη Δευτέρα η υπηρεσία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Φθιώτιδας θα λειτουργήσει κανονικά, μετά το διήμερο «λουκέτο» που επέβαλε η έρευνα τόσο των αστυνομικών, όσο και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή: lamiareport.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου