ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

άρχισαν-οι-αιτήσεις-στην-εεταα-για-φιλ-815927

Με στόχο την εξυπηρέτηση περισσότερων παιδιών σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, άρχισαν χθες το βράδυ οι αιτήσεις των γονέων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2018-2019, που αφορά σε φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της 3ης Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) www.eetaa.gr ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Μυλλέρου 73-77 Αθήνα, Τ.Κ. 10436.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι το οικογενειακό εισόδημα, η εργασιακή θέση, η οικογενειακή κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑμεΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ από τις 25 έως τις 30 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι από εφέτος τα τετράχρονα σε 184 δήμους της χώρας εγγράφονται υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προς διάθεση περισσότερες θέσεις για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας και έτσι να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις μη εξεύρεσης κενής θέσης.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης δομών στους δήμους, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί πρόγραμμα άμεσης δημιουργίας ενός έως δύο τμημάτων το 2018 σε κάθε δήμο, σε ήδη υπάρχοντα κτήρια, δημόσια ή ενοικιαζόμενα, ύψους 15.000.000 ευρώ. Το ίδιο θα επαναληφθεί και του χρόνου, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες θέσεις να αυξηθούν κατά περίπου 10.000.

Πέρυσι επελέγησαν συνολικά 106.500 παιδιά.

Το πρόγραμμα και την εφετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί σε δύο κατανομές, εκ των οποίων η πρώτη θα γίνει τον Ιούλιο και η δεύτερη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου