ΕΛΛΑΔΑ

Μπαρμπαρούσης: Ο στρατός να συλλάβει Τσίπρα, Παυλόπουλο, Καμμένο. Βούτσης: Οι χρυσαυγίτες καλούν σε πραξικόπημα

μπαρμπαρούσης-ο-στρατός-να-συλλάβει-τ-816411

Νέα πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή και τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πάνο Καμμένο, αίτημα το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην Ολομέλεια αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βουτσή που εισηγήθηκε – και η πρότασή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια – να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής. Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».


«Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε σε έντονο ύφος ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε πραξικόπημα του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος γιατί είναι κρίσιμη στιγμή» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε κλιμάκωση του λόγου από τη Χρυσή Αυγή, η οποία είναι σχεδιασμένη διχαστική και θέλει να προκαλέσει διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή.

Αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «Υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν, όπου εκπρόσωπος κόμματος προχώρησε σε πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης» σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης και επισήμανε τον κίνδυνο να ενεργοποιήσει ακραία στοιχεία.

Η πρόκληση θιγει και την τιμή των ενόπλεων δυνάμεων της χώρας, συνέχισε. «Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους» τόνισε ο Νίκος Βούτης και έκανε λόγο για «μήνυμα ενότητας,δημοκρατικής ευασθησίας και καταδίκης του φασισμού».

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ομιλία της βουλευτού Εβρου κυρίας Γκαρά η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για ναζιστές και συνεργάτες των Ναζί.

«Δεν πρέπει να διαγραφούν τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι τεκμήρια ιστορίας» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Συνάδελφος που δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να διαπράξουν πράξη εσχατης προδοσίας, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμφώνησε με τον κ. Γαβρόγλου πως δε θα πρέπει να διαγραφούν οι αποστροφές Μπαρμπαρούση από τα πρακτικά της Βουλής.

Ο κάθε βουλευτής είναι εκπρόσωπος του λαού, πήρε τον λόγο από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς και κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση πως εφαρμόζει τη θεωρία της συλλογικής ευθύνης.

Την ομιλία Μπαρμπαρούση καταδίκασαν ακόμη οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, σημείωσε ο Νίκος Ξυδάκης, συμφωνώντας και αυτός με τη διατήρηση των πρακτικών. οι υποψήφιοι κατάδικοι δε θα πρέπει να διαταράξουν την δική μας συζήτηση, προσέθεσε.

Με την παροιμία «από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις» σχολίασε το επεισόδιο ο Θανάσης Παφίλης, «αν και είναι προσβολή για τα κοράκια η συγκεκριμένη περίπτωση» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση της δικαιοσύνης στην απόφαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο λαός θα τους τσακίσει, αυτή είναι η υπόσχεση του ΚΚΕ, ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Καταδικάζουμε την ομιλία μίσους, ανέφερε εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος. «Η τιμωρία πρέπει να είναι αυστηρή, δεν αρκεί η καταδίκη» προσέθεσε.

Να απαντήσει στον… Κωστή Χατζηδάκη επέλεξε ο Γιώργος Βαρεμένος. Ταΐζετε το τέρας όταν μιλάτε για ξεπούλημα, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου