ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστική αναστάτωση στο Αεροδρόμιο

εορταστική-αναστάτωση-στο-αεροδρόμι-470016

 

 

Υπό ομηρία βρίσκονται εκατοντάδες ταξιδιώτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, μετά την απεργία που εξήγγειλαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας οι οποίοι αντιδρούν στις μετατάξεις πιλότων και μηχανικών από την πρώην Ολυμπιακή στην υπηρεσία.

«Ναι, είναι απαράδεχτη αυτή η ενέργεια μας, τέτοιες ημέρες», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελεγκτών Πολιτικής Αεροπορίας κ. Β. Αλεβιζόπουλος, Παρόλα αυτά τονίζει, ότι «πρέπει να αντιδράσουμε και εμείς προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η ΥΠΑ, σήμερα η ΥΠΑ είναι κερδοφόρα, αλλά με την προσθήκη επιπλέον 500 ατόμων, θα γίνει ζημιογόνα επιχείρηση».

Ο κ. Αλεβιζόπουλος τονίζει εκνευρισμένος, ότι «μας αναγκάζουν να επιμείνουμε στην απεργία μας, καθώς επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις μετατάξεις εκείνες τις ημέρες πιστεύοντας ότι εμείς δεν θα αντιδρούσαμε λόγω γιορτών».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου και της διοίκησης, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ, αναφέρει ότι «ενημερωθήκαμε μόλις μια ώρα πριν την εκδίκαση της υπόθεση -12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής-ενώ η δίκη διεξάγεται αυτή την ώρα και φυσικά δεν θα παραβρεθούμε.

Ωστόσο ο κ. Αλεβιζόπουλος, διαμηνύει ότι όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θα προχωρήσουμε στις εξαγγελθείσες κοινοποιήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο θα ληφθούν τη Δευτέρα που θα συνεδριάσει εκ νέου η Ομοσπονδία.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην απεργία της ΥΠΑ, παρ’ όλα αυτά σοβαρά θα είναι τα προβλήματα σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας με καθυστερείς και ακυρώσεις πτήσεων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου